Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowe 13
Z podanych składników szybo zagniatamy ciasto. Następnie formujemy kulkę, zawijamy w folię spożywczą i przekładamy na około 30 minut do lodówki. Ciasto dzielimy na dwie części, rozwałkowujemy. Pierwszą część wykładamy nim blaszkę. Nakłuwamy widelcem i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Margarynę, miód i cukier rozpuszczamy w rondelku, dodajemy posiekane orzechy i gotujemy około 10 minut. Drugą część ciasta rozwałkowujemy, wykładamy na blaszkę, na nie wykładamy orzechy i pieczemy.Przygotowujemy krem: połowę mleka zagotowujemy a w drugiej mąkę, i budyń wraz z cukrem wlewamy na gotujące się mleko, mieszając gotujemy budyń. Studzimy, dodajemy kawę rozpuszczalną oraz margarynę - całość ucieramy. Ciasto przekładamy: na pierwszy upieczony placek wykładamy krem, a na niego placek ze skorupką orzechową.
marietta