Ciasto orzechowe na waflu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasto z wafle można dowolnie przełożyć jak i takie pokroić

Ciasto orzechowe na waflu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto orzechowe na waflu

 

Sposób przygotowania:

Ciasto orzechowe na waflu
Białka ubić na sztywno utrwalić cukrem i żółtkami następnie delikatnie wmieszać bułkę tartą oraz proszek do pieczenia z mąką na końcu dodajemy do ciasta orzechy. Przygotowane ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną waflem - całość pieczemy 25 minut w temperaturze 180. Następnie można upiec drugie ciasto i złączyć dwa razem za pomocą masy lub jedno ciasto pokroić na kwadraciki i mamy pyszne ciasteczka orzechowe
Ciasto orzechowe na waflu
Do ubitej piany z żółtkami dodajemy bułkę tartą
Ciasto orzechowe na waflu
Na końcu dodajemy orzechy delikatnie mieszamy
Ciasto orzechowe na waflu
Gotowe wymieszane ciasto orzechowe wylewamy
Ciasto orzechowe na waflu
Wylewamy do blaszki wyłożonej waflem pieczemy