Sposób przygotowania:
Tęczowy sernik na zimno
Markizy rozdrabniamy razem z kremem na drobno. Rozpuszczamy masło i łączymy z ciastkami. Blaszkę wykładamy folią aluminiową i przesypujemy ciastka. Wyrównujemy i lekko dociskamy. Wstawiamy blaszkę z ciasteczkowym dnem do lodówki.
Do sporej miski wlewamy zimną śmietankę i ubijamy na sztywno. Następnie dokładamy ser i jogurt i miksujemy razem, odstawiamy. Co 30 minut rozpuszczamy po 1 galaretce w szklance gorącej wody. Gdy galaretka przestygnie dodajemy do niej po 5 łyżek masy serowej i miksujemy aby nie było grudek. Przelewamy na ciasteczkowy spód i wkładamy ponownie do lodówki.Tak samo robimy z pozostałymi galaretkami (rozpuszczamy je w 1 szkl wody, mieszamy z serem i następnie delikatnie przelewamy na zastygniętą masę w tortownicy). Wstawiamy ciasto do lodówki na całą noc. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietanką i posypujemy kolorową posypką.
Do sporej miski wlewamy zimną śmietankę i ubijamy na sztywno. Następnie dokładamy ser i jogurt i miksujemy razem, odstawiamy. Co 30 minut rozpuszczamy po 1 galaretce w szklance gorącej wody. Gdy galaretka przestygnie dodajemy do niej po 5 łyżek masy serowej i miksujemy aby nie było grudek. Przelewamy na ciasteczkowy spód i wkładamy ponownie do lodówki.Tak samo robimy z pozostałymi galaretkami (rozpuszczamy je w 1 szkl wody, mieszamy z serem i następnie delikatnie przelewamy na zastygniętą masę w tortownicy). Wstawiamy ciasto do lodówki na całą noc. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietanką i posypujemy kolorową posypką.
SylaUla
slodkokwasnakuchnia1
Dziękuje