Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowe z masą kawową
Ciasto orzechowe: białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier i żółtka. Połowę orzechów mielimy, a połowę kroimy, dodajemy do jajek wszystkie bakalie i mąkę wymieszaną z proszkiem. Ciasto dzielimy na połowę, dajemy na dwie formy i pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni.Masa kawowa: kawę rozpuszczalną rozpuszczamy w odrobinie wody, studzimy. Jajka ubijamy z cukrem na parze, również studzimy. Ucieramy margarynę i dodajemy stopniowo masę jajeczną i kawę. Jedno ciasto orzechowe smarujemy 1/3 masy.Na masę układamy delicje.Na delicje nakładamy następne 1/3 masy i smarujemy.Na masę dajemy drugie ciasto orzechowe i smarujemy ostatnią częścią masy.Brzoskwinie osączamy i kroimy na kawałki i układamy na masie.Galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i tężejącymi zalewamy brzoskwinie. Ciasto dajemy do schłodzenia do lodówki.