anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Ciasto orzechowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto orzechowe najlepiej przygotować 2 dni wcześniej naprawdę polecam, krem kiedy robiłam z kwaśnej śmietany ale ten mi bardziej smakuje.

Ciasto orzechowiec

Składniki:

Ciasto orzechowiec

 

Sposób przygotowania:

Ciasto orzechowiec
Wszystkie składniki na ciasto bardzo dokładnie zagnieść. Podzielić na 3 części. Rozwałkować je na 3 blaszki wyłożone papierem. Dwie blaszki upiec w temp. 180 stopni około 15 minut. Na trzecią wyłożyć masę z orzechów którą należy przygotować z posiekanych orzechów przesmażonych z margaryną oraz z cukrem i z miodem. Budyń ugotować na mleku i wystudzić. Margarynę utrzeć na puch z cukrem pudrem i dodać zimny budyń, wymieszać. Kremem przełożyć ciasta.