Sposób przygotowania:
Ciasto pełne czarów
Białka ubić na sztywno z octem. Masło stopić i przestudzić. Żółtka utrzeć z cukrem i wodą na puszysty krem, dodać przestudzony tłuszcz w trakcie ucierania dodać przesianą mąkę oraz ciepłe mleko. Powstanie nam z tego bardzo płynne ciasto do którego dodać aromat waniliowy i ostrożnie ciasto połączyć z ubitą pianą. Małą formę 20 cm na 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej ciasto, forma koniecznie musi być mała ja miałam troszkę większą i ciasto wyszło mi niskie. Piec w nagrzanym piekarniku 160 st do 70 min po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem. Ciasto kroić po dokładnym wystudzeniu. Ciasto w trakcie pieczenia się dzieli na trzy warstwy, zwarty dół, środek przypomina w smaku budyń, a wierzch to biszkopt.
ami91
iziona
Wyjdą, wyjdą :)