Sposób przygotowania:
Ciasto piankowe z galaretką.
Pieczemy biszkopt Oddzielamy zółtka od białek,ubijamy białka dodajemy stopniowo cukier,cały czas ubijając,do ubitych białek dodajemy zółtkai jeszcze ubijamy chwilę.Do ubitych jajek dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,delikatnie wymieszać.Ciasto wlać do tortownicy wyłozonej papierem do pieczenia,Tortownica26/28 ipiec 20-25 minut 175 st. Biszkopt najlepiej upiec dzień wczesniej. Galaretkę wynieszać z zelatyną zalać szklanką wrzatku ostudzić.Z truskawek zrobić mus truskawkowy najlepiej blenderem.Ubić smietanę dodac wystudzoną ale płynną galaretkę i mus wymieszać.Zimny biszkopt najlepiej posmarować dzemem lub marmoladą ,załozyć opaskę od tortownicy,poczekacazmasa piankowazacznię tężeć to wyląć na biszkopt.Na piankę poukładać resztę truskawek .Przygotować galaretkę wymieszać zżelatyną i zalać 2 szklankamiwrzątku,wystudzic.Jak zacznie tężeć wylać na truskawki, POLECAM ! ! !
gusia1000