Sposób przygotowania:
Ciasto piankowe z kakao
Białka oddzielamy od zółtek .Białka ubijamy na sztywno dodajac stopniowo cukier cały czas ubijając,do ubitych białek dodajemy zółtka jeszcze ubijamy.Następnie dodajemy przesianą mąkę,wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia.Masę wylewamy nablachę40/40 cm wyłozoną papierem do pieczenia. Pieczemy 25 minut 175 st. Wystudzony biszkopt przecinamy na pół. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody Do sera dodać cukier,cukier waniliowy i sok zcytryny i wlewać powoli galaretkę mieszac mikserem ,zostawic az będzie tęzec. ubić smietanę do której dodawac tęzejąca masę mieszac mikserem.Gotową masę wylać na biszkopt i przykryć drugą połową ciasta.Góre biszkoptu mozna posypać cukrem pudremPOLECAM ! ! !
gusia1000