Sposób przygotowania:
Ciasto pomarańczowe
Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę stopniowo dodając jajka i żółtka oraz trochę mąki. Ciągle ucierając dodajemy sól, likier pomarańczowy, otartą skórkę z pomarańczy i cytryny oraz sok z pomarańczy oraz trochę mąki. Skórkę kandyzowaną oprószyć łyżeczką mąki. Pozostałą mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i mielone migdały wymieszać i dodać do utartej masy – wymieszać łyżką. Do ciasta dodać oprószoną skórkę pomarańczową - wymieszać. Wyłożyć ciasto do formy serce (keksówki) wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 80-90 minut (sprawdzamy patyczkiem). Po wyjęciu z formy ciasto lukrujemy sporządzonym z soku z czerwonych pomarańczy i cukru pudru (lukier będzie różowo-czerwony) i posypujemy kandyzowaną skórką pomarańczową. SMACZNEGO!