Sposób przygotowania:
Ciasto pomarańczowo- kokosowe
Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić pianę, wsypać 0,75 szkl. cukru, ubić. Do masy z białek i cukru dodać łyżkę mąki ziemniaczanej oraz kokos i dokładnie wymieszać. wyłożyć na dużą blaszkę do pieczenia i piec ok. 20-25 min. w temp. 180 stopni.Margarynę dokładnie utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszać. wyłożyć na dużą blachę i piec ok. 30 min. w temp. 180 stopni.Pomarańcze obrać ze skóry oraz z błonek (najlepiej jak najdokładniej, gdyż przez nie ciasto może być gorzkie). Podzielić na mniejsze kawałki, włożyć do garnka i przez ok 10- 15 min. prażyć. Gdy wypuszczą sok wlać szklankę wody i zagotować. Wsypać galaretki pomarańczowe i mieszać do ich całkowitego rozpuszczenia. Odłożyć w zimne miejsce. Gdy galaretka zacznie tężeć i będzie gęsta przełożyć ciasto: Ciasto kakaowe- masa pomarańczowa- ciasto kokosowe. Ciasto odłożyć w zimne miejsce. Najlepsze jest na drugi dzień :)