Sposób przygotowania:
Ciasto potrójnie czekoladowe z kokosem
Ciasto: Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy masło i mieszając łączymy składniki, tak aby masło dokładnie połączyło się z czekoladą. Studzimy. Jajka ubijamy razem z cukrem do białości. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i wiórki. Miksujemy a następnie wlewamy czekoladę i dokładnie łączymy. Ciasto wlewamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą małej tortownicy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st C przez ok 60 min. Upieczone wyciągamy i studzimy. Ciasto przekrawamy na pół. W kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę połączoną z mlekiem skondensowanym. Lekko przestudzoną smarujemy dolny placek (nie smarujemy do samych boków bo po złożeniu czekolada będzie wypływać). Przykrywamy drugim plackiem. W kąpieli wodnej rozpuszczamy gorzką czekoladę i dodajemy ciepłą wodę tak aby lekko ją rozrzedzić. Gorącą polewą polewamy ciasto. Smacznego :)