Sposób przygotowania:
Potrójnie czekoladowy sernik sezamkowo-kokosowy
Spód: Herbatniki, czekoladę i sezamki kruszymy w malakserze. Dodajemy do nich stopione masło i cukier całość krótko miksujemy. Musimy uzyskać konsystencję mokrego piasku. Całość przekładamy do przygotowanej foremki - tortownicy o średnicy 26cm. Masa serowa: Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach gorącej wody. Dodajemy połamaną na kawałki białą czekoladę i mieszamy, żeby całość się rozpuściła. Odstawiamy, żeby masa przestygła i zaczęła lekko tężeć. Masło ucieramy z miodem. Dodajemy stopniowo ser i lekko tężejącą masę galaretkowo-czekoladową. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe- delikatnie mieszamy. Masę przekładamy na ciasteczkowy spód i wstawiamy do stężenia do lodówki. Dekoracja: •wiórki kokosowych •54 g sezamków Do boków ciasta przyklejamy połówki ciasteczek-sezamków i wiórki kokosowe.Polewa jeżynowa: •konfitura jeżynowa - 2 łyżki •100 g mlecznej czekolady W rondelku podgrzewamy konfiturę. Dodajemy pokruszoną czekoladę i czekamy, aż wszystko ładnie się połączy. Lekko przestudzonym sosem polewamy sernik. Smacznego!
jaNina
Ewa
Dziękuję :)
kołczu
Ewa
:)
zbysiowa
Ewa
Dziękuję :)