Sposób przygotowania:
Ciasto przełożone marcepanem
Ciasto: Margarynę ucierać. Do ucieranej margaryny dodawać jaja po jednym, cukier puder, mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao. Jednolite, gładkie ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy. Piec w temperaturze 180 min, przez około 35 min. Upieczone ciasto wystudzić i przekroić na pół. Masa Marcepanowa: Migdały zanurzyć w wrzątku na co najmniej 5 min. Migdały wyjąć z wody i obrać ze skórki. Obrane migdały osuszyć na ścierce. Cukier zmielić w młynku na cukier puder. Migdały zmielić na gładką, jednolitą masę. Mielić je tak długo, aż będą tłuste i dadzą się zagniatać. Zmielone migdały ponownie zmielić z cukrem pudrem, aromatem migdałowym i barwnikiem spożywczym. Masę zagnieść dłońmi na stolnicy. Następnie rozwałkować i zwinąć w rulon. Wykończenie: Pierwszą część ciasta posmarować marmoladą. Następnie rozwinąć masę marcepanową tak aby nie wystawała na brzegi. Przykryć drugą częścią ciasta. Polewę przygotować według opisu na opakowaniu, polać nią ciasto na całej jego powierzchni. Na pozostałej masie marcepanowej rozwałkowanej wyciąć od foremek na pierniki figurki np. gwiazdki i poukładać na polanym czekoladą cieście.