sylwia17

sylwia17

Szef Kuchni
[Przepisów: 36]

Ciasto pszczółka 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Najlepsza zimna, jak budyń wystygnie w cieście.

Ciasto pszczółka 2 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasto pszczółka 2

 

  • ciasto;
  • 20 dag tłuszczu
  • 20 dag cukru
  • 1/2 kg mąki
  • 8 łyżek mleka
  • 4 jaja
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 dag cukru
  • masa kokosowa;
  • 25 dag kokosu
  • 10-15 dag masła
  • 20 dag cukru
  • 6 łyżek mleka
  • masa budyniowa;
  • 1/2 litra mleka
  • 1 budyń waniliowy
  • 2 łyżki cukru

 

Sposób przygotowania:

Ciasto pszczółka 2
Masa kokosowa; Wszystkie składniki wymieszać w garnku i usmażyć. Odstawić. Ostudzić .



Ciasto; Utrzeć masło z cukrem i żółtkami. Dodać mąkę i mleko nadal ucierając. Ubić pianę z białek. Po czym dodać do ciasta i lekko wymieszać. Wyłożyć ciasto do prostokątnej formy. Na ciasto nałożyć przestudzoną masę kokosową. Piec na złoty kolor ok 50 min. Po upieczeniu ciasto schłodzić.



Masa budyniowa; Przygotować budyń wg przepisu na opakowaniu.

Ciasto przełożyć gorącą masą budyniową. .




Ciasto pszczółka 2
Ciasto pszczółka 2
Ciasto pszczółka 2

Tagi:

ciasto