Sposób przygotowania:
Ciasto puszek migdałowy
Białka oddzielić od żółtek,ubić z odrobiną soli na sztywno,dodać cukier i cukier waniliowy,dalej ubijać,dodać żółtka. Na końcu dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Blaszkę lub tortownicę wysmarować lekko tłuszczem,samo dno,posypać lekko bułką tartą,wlać ciasto,piec w 170 st C około 40 min. Ugotować budynie,wystudzić,zmiksować z masłem aż będzie puszysta masa,pod koniec dodać sok z cytryny i mielone migdały,chwilkę jeszcze miksować. Biszkopt przekroić na pół,posmarować kremem ,przykryć ciastem,dobrze przycisnąć. Z soku z cytryny i pudru,utrzeć łyżeczką lukier,posmarować pędzelkiem wierzch posypać płatkami migdałów i posypać czekoladą. Odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce. Smacznego.
A.B.