Sposób przygotowania:
Ciasto rabarbarowe
Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, odstawić na 15minut. Mąkę przesiać, wlać letnie mleko, dodać szczyptę soli i drożdże. Następnie dołożyć utarte z cukrem żółtka i rozpuszczone masło. Wyrobić aż ciasto będzie odstawać od ręki. Odstawić w ciepłe miejsce na 30minut. Składniki na kruszonkę połączyć i wstawić do lodówki. Rabarbard obrać, posiekać na kawałki. Szklankę cukru, 1/2szkl. wody, podgrzewać aż cukier się rozpuści, do syropu włożyć rabarbar, gotować 5minut i odcedzić.
Ciastem wylepić formę, obłożyć rabarbarem, posypać startą skórką z cytryny, cynamonem i imbirem, a na wierzch kruszonką. Piec w piekarniku 50minut w 180stopniach. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Ciastem wylepić formę, obłożyć rabarbarem, posypać startą skórką z cytryny, cynamonem i imbirem, a na wierzch kruszonką. Piec w piekarniku 50minut w 180stopniach. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego!