Sposób przygotowania:
Ciasto rabarbarowo- bezowe
CIASTO: Utrzeć mąke z cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami, tłuszczem, szczyptą soli na gładką masę. Wstawić na 30 minut pod przykryciem do lodówki. MASA RABARBAROWA; Oczyścić rabarbar, umyć pokroić na kawałki, osączyć. Posypać 1 szklanką cukru, odstawić na 30 minut. Rozwałkować ciasto do grubości 4 cm, wyłożyć do blachy. Piec 12 minut w temp. 200 stop. C. Lekko podgrzać rabarbar, stale mieszając, ostudzić, osączyć. Wyłożyć masę rabarbarową na ciasto. Piec 15 minut w tej samej temperaturze. MASA BEZOWA; Ubic z białek sztywną pianę, wsypując cukier. Wymieszać z migdałami. Wyłożyć pianę na masę rabarbarową, piec jeszcze 10 minut.