Sposób przygotowania:
Ciasto Rafaello 4
Jajka myjemy, wbijamy do miski, dodajemy pozostałe składniki prócz mąki i proszku do pieczenia i dosyć długo miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach ok 30 - 35 min. Po upieczeniu ciasto studzimy i przekrajamy na pół. Górną cząść placka kruszymy do miski. Czekolady łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy wraz z 1 szkl śmietany na wolnym ogniu (nie gotujemy). Studzimy a następnie wlewamy do miski z ciastem i mieszamy 2 szkl śmietany ubijamy na sztywną, następnie dodajemy 1 opkowanie wiórków i lekko mieszamy. Do biskzoptu z czekoladą doajemy połowe ubitej śmietany, mieszamy i na koniec dodajemy 1/3 opakowania wórków. Ponownie mieszamy. Wykładamy masę na ciasto, Następnie na masę wylewamy pozostałą śmietanę z wiórkami. Na koniec wierzch ciasta posypujemy pozostałymi wiórkami. Smacznego.