Sposób przygotowania:
Ciasto ryżowe bez pieczenia
Gorzką czekoladę roztopić w kilku łyżkach mleka na parze dodać do niej wcześniej rozkruszone biszkopty i wyrobić rękom ciasto. Wylepić nim dno tortownicy i wstawić do lodówki na 30 minut. W rondlu zagotować mleko dodać do niego cukier waniliowy 1 łyżkę olejku cytrynowego, otarta skórkę z wyparzonej wcześniej pomarańczy. Ryż gotować około 20 minut na wolnym ogniu aż będzie miękki i wchłonie mleko. Twaróg rozgnieść widelcem dodać do ugotowanego ryżu dodać również 1 łyżkę cukru, budyń waniliowy, wbić dwa jajka całość mieszać gotując na małym ogniu około 10 minut tak aby masa zgęstniała i jajka się ścięły. Ciepłą masę wyłożyć na spod biszkoptowy z czekoladą i równo rozprowadzić. Gdy wystygnie masa ryżowa ułożyć na niej truskawki i zalać tężejącą galaretką przygotowaną według przepisu na opakowaniu.Ciasto wstawić do lodówki jeszcze na 2 godziny.
Elficzna