Kakusia07

Kakusia07

Kucharz
[Przepisów: 15]

Ciasto salceson

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciemnie ciasto z jabłkami

Ciasto salceson

Składniki:

Ciasto salceson

 

  • 1 kg jabłek,
  • 5 jajek,
  • 1.5 szkl. cukru,
  • 1 szklanka oleju,
  • 3 szkl. mąki pszennej,
  • cukier wanilinowy,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka sody,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • 2-3 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

Ciasto salceson
Całe jajka należy ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy wszystkie sypkie składniki: mąka, proszek do pieczenia, soda, cynamon, kakao, cukier wanilinowy. Dokładnie wszystko miksujemy. Na koniec dodajemy olej i dokładnie mieszamy. Do powstałej masy dodajemy jabłka pokrojone w drobną kostkę. Ciasto pieczemy w dużej blaszce przez 1h w 180 stopniach.