Sposób przygotowania:
Tarta sernikowa z polewą czekoladową
Z mąki orkiszowej, masła, żółtka, cukru waniliowego i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto kruche i wylepiamy nim foremkę. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Sernik: do miski wkładamy ser, dodajemy jajko i cukier oraz miksujemy. Następnie dodajemy mąkę i miksujemy do połączenia. Przekładamy masę sernikową na kruchy spód, wyrównujemy i wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 45 minut w 180 stopniach. Studzimy w uchylonym piekarniku.
Polewa: w kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę z masłem i mlekiem. Gotową polewę rozprowadzamy na ostudzonej tarcie (na masie sernikowej) i wstawiamy ciasto do lodówki.
Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną. Smacznego.
Sernik: do miski wkładamy ser, dodajemy jajko i cukier oraz miksujemy. Następnie dodajemy mąkę i miksujemy do połączenia. Przekładamy masę sernikową na kruchy spód, wyrównujemy i wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 45 minut w 180 stopniach. Studzimy w uchylonym piekarniku.
Polewa: w kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę z masłem i mlekiem. Gotową polewę rozprowadzamy na ostudzonej tarcie (na masie sernikowej) i wstawiamy ciasto do lodówki.
Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną. Smacznego.