Sposób przygotowania:
Ciasto z serową masą i kokosem
Ciasto:
Białka ubić, dodać cukier i żółtka. Na końcu dodać mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 35 minut. Po upieczeniu przekroić na pół.
Masa serowa:
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. Ser utrzeć z cukrem, dodając połowę tężejącej galaretki. Śmietanę ubić ze śnieżką, dodać cukier puder i na koniec resztę tężejącej galaretki. Ubitą śmietanę połączyć z serem. Delikatnie wymieszać.
Kokos smażony:
Składniki wymieszać i lekko podsmażyć.
Wykonanie:
Ciasto- masa serowa- ciasto posmarowane dżemem- kokos smażony.
Białka ubić, dodać cukier i żółtka. Na końcu dodać mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 35 minut. Po upieczeniu przekroić na pół.
Masa serowa:
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. Ser utrzeć z cukrem, dodając połowę tężejącej galaretki. Śmietanę ubić ze śnieżką, dodać cukier puder i na koniec resztę tężejącej galaretki. Ubitą śmietanę połączyć z serem. Delikatnie wymieszać.
Kokos smażony:
Składniki wymieszać i lekko podsmażyć.
Wykonanie:
Ciasto- masa serowa- ciasto posmarowane dżemem- kokos smażony.