aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ciasto miodowe z serem smażonym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
  • KALORIE: 260
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto miodowe z serem smażonym- pyszne ciasto w takiej wersji z serem mogę je gorąco polecić bo warto!

Ciasto miodowe z serem smażonym

Składniki:

Ciasto miodowe z serem smażonym

 

Sposób przygotowania:

Ciasto miodowe z serem smażonym
Placek miodowy: Z mąki, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukru, jajka, zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części i do jednej dajemy kakao.

Wykładamy na blaszkę o wymiarze 25/36 i pieczemy do 15 minut w 180 stopniach.

Masa serowa: Ser mielimy dwa razy. Jajka ucieramy z cukrem a następnie z serem. Margarynę rozpuszczamy, do gorącej dodajemy ser, suchy budyń. Smażymy na małym ogniu, ciągle mieszamy aż do momentu gdy zacznie odchodzić od garnka.

Dzielimy na 2 części i gorącym przekładamy placki.

Można tak jak ja zostawić troszkę sera i przesmarować wierzch i potrzepać wiórkami czekolady.