Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Ciasto serowo winogronowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

ciasto z serem i galaretką z winogronami

Ciasto serowo winogronowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto serowo winogronowe

 

  • 1 sztuka biszkopt ciemny
  • Masa serowa:
  • 1 kg sera naturalnego z wiaderka
  • 1 laska wanilii
  • 3,4 szklanki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 1 duży budyń śmietankowy
  • 0,5 tabliczki czekolady gorzkiej
  • 1 kostka margaryny tortowej
  • Dodatkowo:
  • marmolada
  • 2 galaretki czerwone
  • winogrona ciemne

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto serowo winogronowe
Upiec biszkopt ciemny, przekroić na połowę i pozostawić do ostudzenia. Do garnka wrzucić margarynę i rozpuścić, wsypać cukier i wymieszać. Następnie dodać ser z wiaderka. Z laski wanilii wyjąć ziarna i wymieszać z serem. Jajka rozbełtać i przelać do masy. Wsypać cukier. Zagotować a następnie wsypać budyń i wymieszać. Czekoladę rozpuścić. Jedną część pozostawić jasną a do drugiej dodać czekoladę, wymieszać. Biszkopt posmarować marmoladą a następnie wyłożyć masę serową jasną. Przełożyć górą biszkoptu i wyłożyć ciemną masę. Wstawić do lodówki. Galaretki rozpuścić. Winogrona ułożyć na całość ciasta i zalać tężejącymi galaretkami. Ponownie wstawić do lodówki.
Ciasto serowo winogronowe
Biszkopt upiec według własnej receptury
Ciasto serowo winogronowe
Masę serową zagotować w garnku dodając cukry,budyń...
Ciasto serowo winogronowe
Biszkopt przekrojony na pół posmarować marmoladą
Ciasto serowo winogronowe
Wyłożyć masą jasną i ciemną a nastepnie zalac galaretką