Sposób przygotowania:
Ciasto SHREK
Białka ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy połowę cukru. w osobnym naczyniu żółtka ucieramy na puszysty kogiel mogiel z resztą cukru - dodajemy do białek i delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy przesiane mąki i proszek do pieczenia, po wymieszaniu przekładamy na blaszkę i pieczemy ok. 30 minut w temp 180*. 2 soki przelewamy do garnka i nastawiamy na gaz, w pozostałym soku należy rozmieszać budynie i wlać je na zagotowany sok - chwile mieszając gotujemy aż budyń zgęstnieje - ciepły wylewamy na upieczony biszkopt, a gdy ostygnie układamy na nim delicje. Śmietanę ubijamy na sztywno, następnie wolnym strumieniem wlewamy chłodną galaretkę agrestową rozpuszczoną w 0,5 szklance wody - wykładamy na delicje. Na koniec całość zalewamy 2 tężejącymi galaretkami agrestowymi rozpuszczonymi w 3 szklankach wody, gotowe.