Sposób przygotowania:
Ciasto Shrek
Najpierw należy upiec biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod sam koniec ubijania należy dodawać cukier, olej oraz aromat. Cały czas ubijamy. Zmniejszamy obroty na mniejsze i delikatnie po jednym dodajemy żółtka. Do takiej masy wsypujemy po woli obje mąki i proszek. Delikatnie należy je wmieszać do masy. Tak przygotowane ciasto wylewamy na wyłożoną pergaminem blaszkę i pieczemy około 35 minut. Gotowe odstawiamy do wystygnięcia. Budyń: Z soku odlewamy około 3/4 szklanki i rozrabiamy w tym budynie. Resztę należy zagotować. Cały czas trzeba mieszać, bo sok się może przypalić. Gotujemy na nim budyń. jeśli ktoś lubi słodsze wydanie można dodać cukru. Jeszcze gorący pysio budyń wylewamy na zimny już biszkopt. Trzeba wygładzić, aby masa równiutko się rozprowadziła na biszkopcie. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.Galaretkę rozrabiamy w mniejszej ilości wody niż na opakowaniu. Odstawiamy do ostygnięcia. kiedy galaretka zacznie się zsiadać ubijamy śnieżkę. Do ubitej śmietany dodajemy porciamy zimną i tężejąca galaretkę.Masa powinna być jednolita. Wykładamy ją na zimny budyń. W Śnieżkę wtykamy delicje, czekolada do góry. Wierz należy zalać przygotowanymi wcześniej dwiema zielonymi galaretkami. Wylewamy je na śnieżkę jak już będą prawie się zsiadały, ale jeszcze dadzą się przelać. Ciasto odstawiamy, aby całkowicie stężało.
jellonka
kasiular
justynak223
to prawda jest pyszne, u mnie zniknęło w przeciągu dwóch dni,