Sposób przygotowania:
Uśmiech CarycyPrzygotowanie biszkoptu
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy mikserem, dodajemy stopniowo cukier następnie dodajemy pojedynczo żółtka.
Przygotowanie biszkoptu
Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz kakaem i wsypujemy do masy jajecznej, mieszając łyżką.
Przygotowanie biszkoptu
Połowę ciasta wylewamy do formy i układamy biszkopty przełożone dżemem ( ciastko smarujemy dżemem i sklejamy po dwa), zalewamy pozostałym ciastem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
Przygotowanie galaretki
Galaretkę zieloną rozpuszczamy w 1 ½ szklance gorącej wody i odstawiamy do całkowitego stężenia.
Przygotowanie masy wiśniowej
Szklankę mleka wlewamy do garnka i gotujemy, w drugiej szklance mleka rozrabiamy budynie z cukrem i wlewamy do gotującego się mleka, mieszając do chwili uzyskania gęstej konsystencji.
Przygotowanie masy wiśniowej
Margarynę miksujemy i stopniowo dodajemy ostudzony budyń, masę wykładamy na ostudzony biszkopt.
układanie brzoskwiń
Następnie odlewamy zalewę z brzoskwiń, owoce kroimy w plasterki i układamy na wiśniowej masie.
Przygotowanie masy brzoskwiniowej
Śmietanę ubijamy mikserem, wlewamy sok z Brzoskwiń oraz rozpuszczoną w małej ilość wody, żelatynę.
dekorowanie ciasta
Masę wykładamy na ciasto i dekorujemy pokrojoną zieloną galaretką.
ETAP 10:
Ciasto chłodzimy dwie godziny.