Sposób przygotowania:
Ciasto Słoneczko
Masło utrzyj na puch, dodawaj po łyżce karmel i dalej ucieraj. Do masy dodaj zimny słonecznik i podziel masę na pół. Do jednej dodaj rozpuszczoną czekoladę i alkohol.
Wszystkie składniki na SŁONECZNIK zagotuj, wyłóż na blaszkę wyłożoną folia aluminiową i upiecz na brąz. Kiedy ostygnie pokrusz bardzo drobno i przełóż do masy.
PRZEŁOŻENIE PLACKA:
Biszkopt ciemny – masa bez czekolady – delicje maczane w alkoholu ułożone czekoladą do dołu – masa z czekoladą – jasny biszkopt – polewa.
Wszystkie składniki na SŁONECZNIK zagotuj, wyłóż na blaszkę wyłożoną folia aluminiową i upiecz na brąz. Kiedy ostygnie pokrusz bardzo drobno i przełóż do masy.
PRZEŁOŻENIE PLACKA:
Biszkopt ciemny – masa bez czekolady – delicje maczane w alkoholu ułożone czekoladą do dołu – masa z czekoladą – jasny biszkopt – polewa.