Sposób przygotowania:
Ciasto słonecznikowe
Biszkopt jasny : Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywną pianę, zasypać cukrem i nadal ubijać,obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia . Do piany dodać żółtka i mąkę delikatnie wymieszać i upiec. Biszkopt ciemny: Zrobić tak samo jak biszkopt jasny tylko zamiast mąki ziemniaczanej połączyć z kakao.
Masa : Margarynę palmę utrzeć na puch z masą kajmakową i żółtkami. Słonecznik masło , margarynę (8dkg) mleko i cukier zagotować wyłożyć na blaszkę i upiec na rumiany kolor gdy ostygnie dokładnie pokruszyć i dodać do utartej masy. Biszkopt jasny posmarować kremem przykryć biszkoptem ciemnym na wierzch dać polewę i posypać słonecznikiem .
Masa : Margarynę palmę utrzeć na puch z masą kajmakową i żółtkami. Słonecznik masło , margarynę (8dkg) mleko i cukier zagotować wyłożyć na blaszkę i upiec na rumiany kolor gdy ostygnie dokładnie pokruszyć i dodać do utartej masy. Biszkopt jasny posmarować kremem przykryć biszkoptem ciemnym na wierzch dać polewę i posypać słonecznikiem .