Sposób przygotowania:
Ciasto śmietankowe z borówkami, serem i kruszonkąPrzygotowanie masy serowej:
Twaróg przełożyć do miski i rozdrobnić za pomocą widelca. Wbić jajo, dodać cukier, dokładnie wymieszać.
Przygotowanie ciasta:
Z margaryny, mąki i cukru wyrobić kruszonkę ręcznie zagniatając, odsypać z niej jedną szklankę, a do reszty dodać pozostałe składniki na ciasto.
Ucieranie ciasta:
Utrzeć je na gładką masę.
Przekładanie ciasta do formy:
Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 30 cm, wygładzić. Po wierzchu za pomocą łyżeczki rozprowadzić delikatnie twaróg.
Kończenie ciasta:
Borówki umyć na sicie, osuszyć na ręczniku papierowym, wyłożyć na ciasto, posypać kruszonką. Piec przez 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego!