Sposób przygotowania:
Ciasto śmietankowe z truskawkami i rabarbarem
Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, wsypać cukier i ucierać jeszcze chwilę. Dodać kolejno jajka, po każdym dobrze zmiksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i budyniem. Śmietanę w temperaturze pokojowej dodawać na przemian z suchymi składnikami, w3-4 porcjach. Zmiksować całość na jednolite ciasto i wyłożyć do formy o średnicy 27cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Truskawki przekrojone na pół i pokrojony w kawałki rabarbar ułożyć dowolnie na cieśnie, lekko wcisnąć. Piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wystudzić. Można posypać cukrem pudrem, chociaż dla nas całość była wystarczająco słodka :)
bietka
Alex_M
dzięki :) mi na samo wspomnienie tez ;) chyba muszę znowu upiec ;)