Sposób przygotowania:
Ciasto śmietankowe z malinami i melisą
Białka oddzielic od żółtek i białka ubic na sztywna pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier. Nastepnie dodać żółtka nadal miksując. Gdy ładnie się połaczy dodać przesitowana mąke, proszek do pieczenia oraz wlac olej, a następnie delikatnie wymieszać. Piec ok. pół godziny w 180 stopniach. Zelatynę namoczyc w 2 łyżkach letniej wody, a nastepnie dolać resztę gorącej wody- ilość według przepisu na opakowaniu. Połowę żelatyny ostudzic a resztę pozostawic aby pomału stygła. Śmietane ubic na wysokich obrotach na puch. Pod koniec dodać cukier puder i ostudzoną zelatynę. Zmiksować. Śmietane rozłożyć na zimnym biszkopcie. Na śmietane rozłożyc maliny oraz listki melisy. Gdy druga cześć żelatyny będzie zimna lekko polać nią owoce.