alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Ciasto śmietanowe na zimno

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto śmietanowe na zimno

Ciasto śmietanowe na zimno

Składniki:

Ciasto śmietanowe na zimno

 

  • 125 ml gorącego mleka
  • 3 łyżki żelatyny
  • 750 ml śmietany kremówki
  • 2 opakowania cukrów waniliowych
  • 1 szklanka cukru
  • rodzynki
  • 1 opakowanie galaretki
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • pół tabliczki mlecznej czekolady

Sposób przygotowania:

Ciasto śmietanowe na zimno
Żelatynę rozpuścić w mleku, po czym schłodzić. Wymieszać śmietanę z cukrem. Ubić. Nie przerywając ubijania, wlewać żółtka i sok z cytryny. Wymieszać z żelatyną. Wymieszać z drobno pokruszoną czekoladą i rodzynkami. Wlać do formy. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Kiedy będzie tężeć, zalać ciasto. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.