Sposób przygotowania:
Ciasto śmietanowe z brzoskwiniami
Owoce sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostki. Żelatynę rozpuścić w jogurcie i wymieszać z bitą śmietaną. 1/3 śmietanowej masy wlać na spód podłużnej formy do ciasta. Zostawić do zastygnięcia.
Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wody. Gdy zacznie gęstnieć wlać do formy i obłożyć kostkami brzoskwiń. Owoce zalać resztą masy śmietanowej.
Deser przykryć folią i wstawić do lodówki na 4 godziny, aby stężał.
Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wody. Gdy zacznie gęstnieć wlać do formy i obłożyć kostkami brzoskwiń. Owoce zalać resztą masy śmietanowej.
Deser przykryć folią i wstawić do lodówki na 4 godziny, aby stężał.