Sposób przygotowania:
Ciasto 'Snickers'
Ciasto:
Białka ubić do sztywności dodając cukier, żółtka i orzechy wymieszane z mąką i proszkiem
do pieczenia. Delikatnie wymieszać wszystko i piec w dobrze nagrzanym piekarniku
w dużej tortownicy lub formie. Po upieczeniu przekroić na pół.
Masa budyniowa:
Ugotować budyń dodając 1/3 mleka mniej niż w przepisie. Po ostygnięciu
dodajemy masło i ucieramy na gładką masę. Układamy warstwy kolejno: ciasto na to rozsmarowujemy masę budyniową a następnie kolejną warstwę ciasta. Na gotowe ciasto
nakładamy masę krówkową. posypując nie solonymi orzechami ziemnymi.
Białka ubić do sztywności dodając cukier, żółtka i orzechy wymieszane z mąką i proszkiem
do pieczenia. Delikatnie wymieszać wszystko i piec w dobrze nagrzanym piekarniku
w dużej tortownicy lub formie. Po upieczeniu przekroić na pół.
Masa budyniowa:
Ugotować budyń dodając 1/3 mleka mniej niż w przepisie. Po ostygnięciu
dodajemy masło i ucieramy na gładką masę. Układamy warstwy kolejno: ciasto na to rozsmarowujemy masę budyniową a następnie kolejną warstwę ciasta. Na gotowe ciasto
nakładamy masę krówkową. posypując nie solonymi orzechami ziemnymi.