Etna

Etna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

Ciasto 'Snickers'

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kolejna wersja tego przepysznego ciasta

Ciasto 'Snickers'

Składniki:

Ciasto 'Snickers'

 

  • Ciasto:

 

  • 7 jaj
  • 15 dag orzechów
  • 30 dag cukru
  • 21 dag mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • Masa budyniowa:

 

  • 1 budyń śmietankowy z cukrem
  • 1/3 kostki masła
  • 1 puszka masy krówkowej
  • o smaku orzechowym
  • orzechy ziemne nie solone

Sposób przygotowania:

Ciasto 'Snickers'
Ciasto:

Białka ubić do sztywności dodając cukier, żółtka i orzechy wymieszane z mąką i proszkiem
do pieczenia. Delikatnie wymieszać wszystko i piec w dobrze nagrzanym piekarniku
w dużej tortownicy lub formie. Po upieczeniu przekroić na pół.

Masa budyniowa:
Ugotować budyń dodając 1/3 mleka mniej niż w przepisie. Po ostygnięciu
dodajemy masło i ucieramy na gładką masę. Układamy warstwy kolejno: ciasto na to rozsmarowujemy masę budyniową a następnie kolejną warstwę ciasta. Na gotowe ciasto
nakładamy masę krówkową. posypując nie solonymi orzechami ziemnymi.

Tagi:

ciasto