Bo

Bo

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Śnieżny puch z czereśniami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Puszyste, lekkie, waniliowe ciasto z dużą ilością słodkich czereśni na spodzie z ciasteczek z kawałkami czekolady.

Śnieżny puch z czereśniami

Składniki:

Śnieżny puch z czereśniami

Śnieżny puch

  • 750 sera z wiaderka
  • 3 szkl śmietany 30%
  • 1 szkl cukru pudru
  • 2 śmietany Śnieżki
  • 3 galaretki krystaliczne
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 4 paczki ciastek "Pieguski "
  • 1 kg czereśni

Sposób przygotowania:

Śnieżny puch z czereśniami

Wykonanie

Galaretki rozpuścić w 3 szkl wrzątku, odstawić do lekkiego stężenia.

Ser utrzeć z cukrem pudrem i wanilią, śmietanę ubić ze śnieżką, połączyć z serem, miksując wlać galaretki, dodać wydrylowane czereśnie.

2,5 paczki ciastek połamać na mniejsze kawałki.

Formę o wymiarach 24/34cm wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć połamane ciastka, wylać masę serową, pozostałe ciastka pokruszyć, rozsypać na wierzch ciasta, całość schłodzić.