Sposób przygotowania:
Ciasto styropian
Masło siekamy z cukrem pudrem, mąką kukurydzianą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka, jogurt naturalny i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części 1/3 i 2/3. Mniejszą część ciasta wkładamy do woreczka i do zamrażarki. Większą częścią ciasta wylepiamy dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno. W drugiej misce mieszamy ze sobą jogurt z cukrem pudrem, proszkiem budyniowym oraz wiórkami kokosowymi. Ubite białka delikatnie łączymy z masą jogurtową.
Różową masę przekładamy na ciasto w blaszce. Na wierzch ścieramy schłodzone kruche ciasto kukurydziane.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach. Smacznego.
Różową masę przekładamy na ciasto w blaszce. Na wierzch ścieramy schłodzone kruche ciasto kukurydziane.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach. Smacznego.
SylaUla
slodkokwasnakuchnia1
dziękuje