Sposób przygotowania:
Styropian z borówką
Przygotować kruche ciasto. Na stolnicę wysypać mąkę. Dodać proszek do pieczenia, sól oraz cukier puder. Wymieszać następnie dodać masło, posiekać nożem. Następnie dodać żółtka i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto podzielić na dwie części- jedna większa ok 2/3 ciasta a druga mniejsza 1/3 ciasta. Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinkę.
Przygotować masę jogurtowo-kokosową. W jednej misce ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Cały czas ubijać i porcjami dodawać cukier. W drugiej misce wymieszać jogurt z wiórkami kokosowymi i proszkiem budyniowym. Następnie dodać ubita pianę i dokładnie wymieszać.
Blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożyć papierem do pieczenia.
Gdy ciasto się schłodzi większą część ciasta zetrzeć na dno przygotowanej blaszki. Na starte ciasto wyłożyć masę jogurtowo-kokosową i ładnie wyrównać.
Na masie ułożyć borówki. Na wierzch zetrzeć drugą część schłodzonego ciasta.
Blaszkę wstawię do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut.
Ciasto pozostawić do wystudzenia w uchylonym piekarniku.
Przygotować masę jogurtowo-kokosową. W jednej misce ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Cały czas ubijać i porcjami dodawać cukier. W drugiej misce wymieszać jogurt z wiórkami kokosowymi i proszkiem budyniowym. Następnie dodać ubita pianę i dokładnie wymieszać.
Blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożyć papierem do pieczenia.
Gdy ciasto się schłodzi większą część ciasta zetrzeć na dno przygotowanej blaszki. Na starte ciasto wyłożyć masę jogurtowo-kokosową i ładnie wyrównać.
Na masie ułożyć borówki. Na wierzch zetrzeć drugą część schłodzonego ciasta.
Blaszkę wstawię do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut.
Ciasto pozostawić do wystudzenia w uchylonym piekarniku.