Sposób przygotowania:
Ciasto Świerszcz amarettoSpód
Wszystkie składniki wkładamy do malaksera i miksujemy na mokry piasek (kolor meksykańskiej ziemi). Wykładamy masą tortownicę o średnicy 25 cm boki również i schładzamy w lodówce.
mleczko piankowe
Mleko i pianki rozpuszczamy w garnku, lekko podgrzewając, ciągle mieszając. NIE GOTUJEMY!!!.
Mieszanie skladników pianki
Piankowe mleczko przelewamy do miski, gdzie mieszamy z likierem i studzimy. Śmietankę ubić, ale nie na sztywno - musi mieć konsystencję podobną do mleczka piankowego.
wykładanie masy
Śmietankę ubić, ale nie na sztywno - musi mieć konsystencję podobną do mleczka piankowego. Delikatnie (łyżką) mieszamy obie masy, wykładamy na spód.
Zakończenie
Schładzamy w lodowce (najlepiej przez noc) Przed podaniem posypujemy kawą.