Sposób przygotowania:
Ciasto „Szwecja”
Biszkopt: białka ubić na sztywno, dodając po trochu cukier, po jednym żółtku. Mąki wymieszane razem z pr. do pieczenia dodajemy po trochu, mieszając wszystko łyżką. Piec w piekarniku ok. 20-30 min. W 170 st. Krem: sok pomarańczowy zagotować razem z cukrem. Odsączyć brzoskwinie. W soku z brzoskwiń rozrobić budynie i dodać do ugotowanego soku pomarańczowego. Zagotować i odstawić do wystygnięcia. Na zimnym biszkopcie układamy drobno pokrojone brzoskwinie, a na tym rozsmarować krem. Ubić śmietanę kremówkę bez cukru dodając fixy Oetkera, rozsmarować na kremie. Na śmietanie porobić czekoladowe „esy – floresy”. Smacznego!
msewka
ewatu
msewka
W oryginale na wierzch dawało się herbatniki ale niezbyt ciekawie to wyglądało.Ale smak tej masy budyniowej jest extra,przyznaj.
ewatu
ewatu
ewatu
Oprócz tej masy do moich ulubionych należny krem do "Pijaka". Ale ten przepis napiszę trochę później.