Sposób przygotowania:
Ciasto toffi na czekoladowych herbatnikach
Formę do pieczenia wyłożyć czekoladowymi herbatnikami. Przygotować budyń: 3 szklanki mleka zagotować z cukrami i masłem. Pozostałe mleko zmiksować ze szklanką mąki pszennej, mąką ziemniaczaną, żółtkami. Dodać do gotującego się mleka i energicznie mieszać, by powstała masa budyniowa. Przez chwilę gotować na małym ogniu, następnie przestudzić. Masę budyniową wylać na herbatniki i przykryć ją kolejną warstwą ciastek. Przygotować masę kajmakową: 400 ml śmietany kremówki ubić na sztywno. Dodawać stopniowo masę kajmakową, nadal ubijając. Przygotowaną masę przełożyć na herbatniki i ułożyć na niej kolejną warstwę ciastek. Następnie 400 ml śmietany kremówki ubić na sztywno, wyłożyć na herbatniki i posypać startą czekoladą. Smacznego!