Sposób przygotowania:
Ciasto toffi
BISZKOPT: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka i 5 łyżek cukru, ponownie ubijamy na puszystą masę. Do masy dodajemy po 2 łyżki mąki ziemniaczanej i mąki pszennej oraz proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy i wylewamy ciasto na wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą blachę. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. KREM: 150 ml mleka mieszamy z mąką i mąką ziemniaczaną. 350 ml mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlewamy rozrobione mleko z mąkami.. Zagotowujemy cały czas mieszając. Gotowy budyń studzimy. Kostkę margaryny miksujemy dodając porcjami przestudzony budyń. Na biszkopt wykładamy przygotowany krem, a na kremie układamy herbatniki. Śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem śmietanfixu i cukru pudru. Ubitą wykładamy na herbatniki. Na śmietanie układamy herbatniki. A na koniec herbatniki smarujemy masą krówkową.