gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Ciasto toffi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ciasto toffi .

Ciasto toffi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto toffi

 

 

 

  • herbatniki
  • 400 gram śmietanki kremówki 30 %
  • 2 opakowania śmietanfixu
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 puszka masy krówkowej

Sposób przygotowania:

Ciasto toffi
BISZKOPT: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka i 5 łyżek cukru, ponownie ubijamy na puszystą masę. Do masy dodajemy po 2 łyżki mąki ziemniaczanej i mąki pszennej oraz proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy i wylewamy ciasto na wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą blachę. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. KREM: 150 ml mleka mieszamy z mąką i mąką ziemniaczaną. 350 ml mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlewamy rozrobione mleko z mąkami.. Zagotowujemy cały czas mieszając. Gotowy budyń studzimy. Kostkę margaryny miksujemy dodając porcjami przestudzony budyń. Na biszkopt wykładamy przygotowany krem, a na kremie układamy herbatniki. Śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem śmietanfixu i cukru pudru. Ubitą wykładamy na herbatniki. Na śmietanie układamy herbatniki. A na koniec herbatniki smarujemy masą krówkową.
Ciasto toffi
Pieczemy biszkopt i odstawiamy do przestygnięcia.
Ciasto toffi
Kostkę margaryny miksujemy dodając porcjami przestudzony budyń.
Ciasto toffi
Na biszkopt wykładamy krem, herbatniki, a na herbatniki wykładamy śmietanę
Ciasto toffi
Na śmietanie układamy herbatniki, a herbatniki na koniec smarujemy masą krówkową