Sposób przygotowania:
ciasto topielec
Do drożdży dodać łyżeczkę cukru i łyzke mąki rozetrzeć je i rozpuścić w letnim mleku .
I odstawić je na kilka minut jak już wyrośnie to posiekać tłuszcz z mąką i jajkami ,i połączyć z rozczynem i dokładnie wyrobić . między czasie z ciasta uformować kulę i zanurzyć ją w misce z zimną wodą po około 15 minutach gdy ciasto wypłynie wyjąć je z wody dodać trochę cukru i cukier waniliowy troszkę mąki i wszystko wyrobić potem smarujemy formę tłuszczem im pieczemy 30 -45 minut w średnio gorącym piekarniku
I odstawić je na kilka minut jak już wyrośnie to posiekać tłuszcz z mąką i jajkami ,i połączyć z rozczynem i dokładnie wyrobić . między czasie z ciasta uformować kulę i zanurzyć ją w misce z zimną wodą po około 15 minutach gdy ciasto wypłynie wyjąć je z wody dodać trochę cukru i cukier waniliowy troszkę mąki i wszystko wyrobić potem smarujemy formę tłuszczem im pieczemy 30 -45 minut w średnio gorącym piekarniku