Sposób przygotowania:
Ciasto tortowe ucierane z masą budyniową
Przygotowanie ciast - Do białek dodać szczyptę soli, ubić pianę, pod koniec ubijania utrwalić cukrem. Dodać żółtka, potem delikatnie wmieszać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dolać olej i letnie mleko. Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao, do drugiej łyżkę mąki. Dwie prostokątne brytfanki keksowe wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, do jednej przełożyć ciasto jasne, do drugiej ciemne. Piec w 180 st. C przez 45 minut. Upieczone ostudzone ciasta przekrawamy na pół, tak aby powstały 2 blaty ciasta jasnego i 2 blat ciasta ciemne. Przygotowanie masy - Gotujemy część mleka w reszcie rozpuszczamy budyń z cukrem waniliowym i wlewamy do gotującego się mleka - zagotować ostudzić. Ucieramy masło na biały puch, dodajemy stopniowo budyń - całość ucieramy na jednolitą masę. Przełożenie ciasta - Kładziemy blat jasnego ciasta ,rozsmarowujemy część kremu - następnie kładziemy ciasto ciemne i tak postępujemy aż wyczerpiemy ciasto i masę. Ciasto dekorujemy polewą i posypką kolorową posypką.