aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ciasto z masą budyniową 2

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Ciasto z fajną masą czekoladową.

Ciasto z masą budyniową 2

Składniki:

Ciasto z masą budyniową 2

 

  • Ciasto miodowe:
  • ¾ margaryny
  • 3 szkl mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka śmietany
  • ¾ szkl cukru
  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżka oleju
  • Masa:
  • 1,25 litra mleka
  • 3 budynie czekoladowe
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 4 łyżki cukru
  • Dodatkowo:
  • polewa

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z masą budyniową 2
Ciasto miodowe: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części i pieczemy dwa placki, na blaszce 25/36, w temperaturze 200 stopni, jeden do 20 minut. Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy resztę składników i delikatnie mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut w takiej samej foremce jak placek miodowy. Masa: Budyń gotujemy na mleku z cukrem, ściągamy z ognia dodajemy galaretki mieszamy. Gorącym przekładamy placki biszkopt dajemy w środek. Dekorujemy polewą, można posypać wiórkami kokosowymi.