Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem budyniowym i galaretką
Formę o wymiarach 23x 33 cm wykładamy folią aluminiową. Na dnie układamy warstwę herbatników. Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w 750 ml mleka, odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło ucieramy na puszystą masę. Ciągle miksując dodajemy po 2-3 łyżki budyniu. Gdy masa budyniowa będzie gładka, przerywamy miksowanie i wykładamy masę na herbatniki. Układamy kolejną warstwę herbatników, wkładamy do lodówki. 500 ml wody zagotowujemy z 250 ml syropu z wiśni. W gorącym płynie rozpuszczamy galaretki, odstawiamy aż niemal zastygną. Drylowane wiśnie drobno siekamy nożem lub rozdrabniamy w pojemniku blendera. Dodajemy do galaretki wraz z sokiem z limonki i dokładnie mieszamy. Gdy galaretka zacznie mocno tężeć, wykładamy ją na herbatniki. Przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Wkładamy ciasto do lodówki. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec cukier oraz usztywniacz do śmietany. Rozsmarowujemy śmietanę na herbatnikach i ponownie wstawiamy do lodówki na co najmniej 3-4 godziny.