Sposób przygotowania:
Lazurowa rozkosz z ananasem
Biszkopt
1-białka ubijamy z odrobiną soli
2- Żółtka ubijamy osobno z cukrem
3- Białka i żółtka łączymy razem delikatnie mieszamy łopatką
4- Dodajemy mąkę tortową i ziemniaczaną delikatnie mieszamy
5- Wylewamy ciasto do blaszki na tarę
Góra ciasta
1-Galaretki rozrabiamy w 750 mil wody zagotowanej
2- ananas z puszki pokroić na kawałeczki
3- Do formy tara kładziemy na spód ananasa pokrojonego i zalewamy galaretką i czekamy aż zastygnie
4- Zastygniętą galaretkę przekładamy na biszkopt i powstaje nam ala biszkopt z galaretka smakuje rewelacyjnie polecam
1-białka ubijamy z odrobiną soli
2- Żółtka ubijamy osobno z cukrem
3- Białka i żółtka łączymy razem delikatnie mieszamy łopatką
4- Dodajemy mąkę tortową i ziemniaczaną delikatnie mieszamy
5- Wylewamy ciasto do blaszki na tarę
Góra ciasta
1-Galaretki rozrabiamy w 750 mil wody zagotowanej
2- ananas z puszki pokroić na kawałeczki
3- Do formy tara kładziemy na spód ananasa pokrojonego i zalewamy galaretką i czekamy aż zastygnie
4- Zastygniętą galaretkę przekładamy na biszkopt i powstaje nam ala biszkopt z galaretka smakuje rewelacyjnie polecam
nokia