Sposób przygotowania:
Śnieżna pinacolada
Ciasto: Oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywną pianę,nie przerywając ucierania,wsypać cukier i miksować do uzyskania gładkiej lśniącej masy,następnie dodać żółtka zmiksować delikatnie zmniejszyć obroty miksera do minimum wsypywać po jednej łyżce mąki tortowej wymieszanej z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Tak przygotowany biszkopt wylać do wyłożonej pergaminem blaszki o wym 23/34 cm wsadzić do piekarnika i piec 25-30 minut w temp 160*c. Po wyjęciu i wystudzeniu przeciąć poziomo na dwa placki.
Krem: Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody,odstawić do wystudzenia. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno pod koniec wsypać cukier puder.Serek mascarpone utrzeć z likierem pinacolada dodać do śmietany razem z tężejącą galaretką i zmiksować delikatnie do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przełożenie: Ananasy osączyć z zalewy ,pokroić na kawałki.Jeden płat biszkoptu nasączyć połową soku z ananasa,rozłożyć pokrojone owoce,przykryć 3/4 kremu,przykryć biszkoptem,nasączyć sokiem i rozsmarować resztę kremu na wierzchu,posypać grubo drobnymi białymi wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc aby ciasto dobrze stężało.
Smacznego!
Krem: Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody,odstawić do wystudzenia. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno pod koniec wsypać cukier puder.Serek mascarpone utrzeć z likierem pinacolada dodać do śmietany razem z tężejącą galaretką i zmiksować delikatnie do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przełożenie: Ananasy osączyć z zalewy ,pokroić na kawałki.Jeden płat biszkoptu nasączyć połową soku z ananasa,rozłożyć pokrojone owoce,przykryć 3/4 kremu,przykryć biszkoptem,nasączyć sokiem i rozsmarować resztę kremu na wierzchu,posypać grubo drobnymi białymi wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc aby ciasto dobrze stężało.
Smacznego!
kurka79
2milutka
proszę bardzo..:)