Sposób przygotowania:
Ciasto trójkolorowe
CIASTO I
Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem dodając sok z całej cytryny i startą skórkę; wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Wyłożyć do 2 dużych keksówek wyłożonych papierem.
CIASTO II
Białka ubić dodając cukier na sztywną pianę. Następnie dodać obie mąki wymieszane,dobrze wymieszać i zalać wrzącą margaryną. Wyłożyć na ciasto I.
CIASTO III
Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem dodając sok z całej cytryny i startą skórkę; wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Wyłożyć do 2 dużych keksówek wyłożonych papierem.
CIASTO II
Białka ubić dodając cukier na sztywną pianę. Następnie dodać obie mąki wymieszane,dobrze wymieszać i zalać wrzącą margaryną. Wyłożyć na ciasto I.
CIASTO III
Białka ubić stopniowo dodając cukier,dodać ciągle ubijając żółtka. Do masy jajecznej dodać przesianą mąkę wymieszaną z kakaem i proszkiem do pieczenia. Wymieszać i wyłożyć na ciasto II.
Piec ok. 1 godziny w temperaturze 190 stopni (próba patyczkiem).
SMACZNEGO!
Piec ok. 1 godziny w temperaturze 190 stopni (próba patyczkiem).
SMACZNEGO!
Michaś1916
marietta