Sposób przygotowania:
Ciasto truskawkowe z kremem
Jajka ucieram z cukrem. Następnie dodaję mąkę. Do ciasta dodaję proszek do pieczenia połączony z sodą. Całość dokładnie mieszam za pomocą miksera. Ciasto przelewam do formy wysmarowanej masłem i bułka tartą i piekę w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 35 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciasto studzę. Następnie przecinam je wzdłuż. Śmietanę ubijam z cukrem waniliowym, następnie dodaję połowę truskawek i ucieram do momentu, kiedy krem będzie jednolity. Krem łączę z wódką i wykładam na przecięty biszkopt. Krem rozsmarowuję na biszkopcie. Następnie nakładam drugi krążek, a na wierzchu układam truskawki przekrojone na pół.Całość zalewam galaretką i wstawiam do lodówki, aby stężała. Po 4 godzinach wyjmuję ciasto z lodówki i zdejmuję obręcz foremki.